Štrajk nemačkih mašinovođa biće završen ranije nego što je najavljeno

Štrajk mašinovođa u Nemačkoj, koji je počeo u sredu, biće okončan 16 sati ranije nego što se očekivalo, saopštili su poslodavci i sindikati.

Štrajk će biti završen u ponedeljak u 2h, a ne u ponedeljak u 18h kako je prvobitno planirano, pošto su poslodavci i sindikat odlučili da nastave pregovore.

Predviđeno je da pregovori traju pet nedelja, a za vreme trajanja razgovora, do 3. marta, ne očekuje se nastavak štrajka.
 
Rok za pregovore bi mogao da bude produžen.
To je četvrti štrajk nemačkih mašinovođa od novembra 2023, u pozadini blokiranih pregovora između nemačke železnice Dojče bana i sindikata mašinovođa (GDL).
 
Sindikat zahteva povećanje plata da bi se kompenzovala inflacija i prelazak na 35-časovnu radnu nedelju, u poređenju sa trenutnih 38 sati.
 
Železnica je ponudila radnu nedelju od 37 sati za istu platu ili dodatno povećanje zarada od 2,7 odsto za one koji nastave da rade 38 sati.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet