Uhapšeni osumnjičeni za napad u katoličkoj crkvi u Istanbulu

Dvojica naoružanih napadača uhapšena su zbog sumnje da su tokom službe u katoličkoj crkvi u Istanbulu ubile jednu osobu.
Uhapšeni osumnjičeni za napad u katoličkoj crkvi u Istanbulu
Foto: FoNet/AP
Posle pucnjave u katoličkoj crkvi u Istanbulu, u kojoj je jedna osoba ubijena, turske vlasti uhapsile su osumnjičene, saopštio je turski ministar unutrašnjih poslova Ali Jerlikaja.
U napadu na italijansku katoličku crkvu Santa Marija ubijen je jedan turski državljanin koji je bio na meti naoružanih osoba, naveo je Jerlikaja.
Ministar je saopštio da su dvojica napadača nosili maske i da su bili prisutni s vernicima tokom nedeljne molitve.
 
Motiv napada turske vlasti nisu saopštile, a nije poznat ni identitet osumnjičenih.
 
Odgovornost za napad preuzela je Islamska država. Kako su saopštili na Telegramu, to bio odgovor na njihov poziv da se ciljaju Jevreji i hrišćani.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.