Uber kažnjen sa 10 miliona evra

Holandski regulator (DPA) izrekao je danas američkoj digitalnoj platformi za usluge prevoza Uber kaznu od 10 miliona evra zbog kršenja zakona o zaštiti podataka vozača.
Uber kažnjen sa 10 miliona evra
Foto: Pixabay
Više od 170 vozača u Francuskoj požalilo se da Uber krši propise organizaciji za ljudska prava, koja je u njihovo ime podnela tužbu francuskoj agenciji za zaštitu podataka.
 
Pošto je Uber evropsko sedište registrovao u Holandiji, tužba je prosleđena holandskom regulatoru, prenosi Hina.
Utvrđeno je da Uber u ugovorima o poslovnoj saradnji nije precizirao koliko dugo čuva lične podatke vozača, ni kako ih štiti prilikom slanja pravnim subjektima u zemljama izvan evropskog ekonomskog područja, koje nije imenovao.
Američka digitalna kompanija istovremeno je vozačima nepotrebno otežavala uvid u njihove podatke i pribavljanje kopije.
 
Uber je u saopštenju naveo da kontinuirano "poboljšava postupke podnošenja zahteva za uvidom u podatke", dodajući da će "uvek konstruktivno sarađivati s vlastima, kako bi otklonila njihove bojazni".

Teme

uber

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.