Britanski poslanik napušta Parlament zbog pretnji smrću jer podržava Izrael

Konzervativni član britanskog parlamenta Majk Frir je danas saopštio da se neće kandidovati za mesto u parlamentu na izborima ove godine zbog napada i pretnji smrću.
Britanski poslanik napušta Parlament zbog pretnji smrću jer podržava Izrael
Foto: Pixabay
Za napade kaže da su povezane s njegovom podrškom Izraelu.
Frir u parlamentu predstavlja izborni okrug Finčli i Golder Grin gde živi veliki broj Jevreja.
 
Ukazao je na to da je podmetanje požara u njegovoj kancelariji u decembru bila "kap koja je prelila čašu".
Zbog podmetanja tog požara danas su jedan muškarac i žena bili u sudu gde je odlučeno da im se sudi kasnije. Policija kaže da taj napad ne smatra zločinom iz mržnje.
 
Prijavio je da mu smrću preti organizacija "Muslimani protiv krstaša" i da nosi pancir otkad je saznao da je njegovu kancelariju nadzirao pristalica "Islamske države" Ali Harbi Ali koji je 2021. godine nožem nasmrt izbo poslanika konzervativaca Dejvida Ejmesa.
 
Maks Blejn, portparol premijera Rišija Sunaka je saopštio da su napadi i pretnje Friru "napadi na britansku demokratiju", a predsedavajući Parlamenta Lindzi Hojl je pozvao poslanike da "spuste loptu" tokom burnih debata.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet