Finska će učestvovati u vežbi NATO iznad Bugarske, Rumunije i Crnog mora

Finsko ratno vazduhoplovstvo najavilo je učešće u misiji protivvazdušne odbrane NATO-a iznad Bugarske, Rumunije i Crnog mora, prenela je danas bugarska agencija Novinite.
Finska će učestvovati u vežbi NATO iznad Bugarske, Rumunije i Crnog mora
Foto: Pixabay
Finski ministar odbrane Anti Hajkinen saopštio je da će ta zemlja učestvovati u vežbama NATO-a sa jednim mornaričkim brodom i do osam lovaca F/A-18 Hornet.
Ministar Hajkinen je naveo da je "aktivno učešće saveznika u mirnodopskim zajedničkim odbrambenim zadacima NATO-a" značajno, ističući da takvo angažovanje "signalizira jedinstvo i jača odvraćanje", i dodao da učešće Finske treba posmatrati kao rutinsku operaciju savezničke nacije, gde su vojni resursi strateški raspoređeni da bi odvratili neprijatelje i zaštitili interese Alijanse.
Agencija prenosi da je odluka o raspoređivanju finskih borbenih aviona u skladu sa tekućim anstojanjima NATO-a da poboljša regionalnu bezbednost i spremnost za vojne akcije.
  • Професор

    04.02.2024 08:07
    Мало им што су добили по носу и били део руског царства па би да понове. Мазохизам је баш својствен народима Европе.
  • Particulare matter

    03.02.2024 15:27
    To je Evropska solidarnost i jedinstvo u NATO i EU u kojoj jedino Srbija koju Vučić drži u zatočeništvu, ne učestvuje. Zamisli nalaziš se u središtu Evropskog kontinenta i nisi član EU i NATO. Moraš biti ozbiljan protivnik života, slobode i napretka za tako nešto.
  • Fi

    03.02.2024 14:16
    Finska je sila!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet