Španija povećava minimalac na 1.134 evra

Španski premijer Pedro Sančez saopštio je da će Savet ministara u utorak odobriti povećanje minimalne bruto zarade na 1.134 evra mesečno.
Španija povećava minimalac na 1.134 evra
Foto: Pixabay
"To je ono što mi socijalisti radimo, transformišemo stvarnost građana i vladamo za društvenu većinu naše zemlje", poručio je Sančez.
Ovo povećanje od pet odsto, što je 54 evra više mesečno, odnosno 1.134 evra bruto mesečno u 14 isplata, predstavlja proširenje "socijalne zaštite" i još jedan je primer da "Španija ide u dobrom pravcu", naglasio je premijer.
Sančez je podsetio da je minimalna bruto zarada pod prethodnom Vladom Narodne partije, koja je bila na vlasti, bila 735 evra mesečno, prenosi španski Efe.
 
Povećanje minimalne zarade dogovoreno je sredinom januara između Vlade i sindikata i direktno će uticati na oko 2,5 miliona radnika, uglavnom mladih i žena, dodao je Sančez. 
  • Професор

    04.02.2024 08:02
    Ужас да држава која је од 1986-те у ЕУ до скоро је имала мање од 800 евра бруто минималац. Данас ни 1200 бруто а зарада од туризма више десетина милијарди евра. И за ЕУ важи реченица "што јужније то тужније" знајући како стоје Италија, Грчка и од скоро привесци попут Хрватске, Бугарске, Румуније.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.