Svi Hitlerovi govori biće objavljeni i analizirani

Govore koje je nacistički vođa Adolf Hitler držao između 1933. i 1945, tokom nacističke vladavine, u Nemačkoj sistematski analizira grupa naučnika.
Ova grupa će govore staviti na raspolaganje javnosti uz popratna objašnjenja i kontekst.
 
Predviđeno je da projekat traje sedam godina, a cilj je da se prvi put identifikuju i analiziraju svi Hitlerovi govori i budu dostupni akademskom svetu i široj javnosti kroz kritičko izdanje, objavili su naučnici u Manhajmu.
Zajednički projekat realiziraju Fondacija arhiva nemačke radiodifuzije, Gete Univerzitet Frankfurt, Institut za savremenu istoriju Minhen-Berlin, Institut za nemački jezik u Manhajmu i Univerzitet Marburg.
 
Cilj je sve relevantne tekstove i audiozapise učiniti dostupnim u naučno pouzdanom obliku.
"Činjenice i konteksti objašnjeni su u anotacijama prema trenutnom stanju istraživanja, a kratke biografije predstavljaju spomenute osobe", rekli su istraživači.
 
Obrazloženja će biti objavljena u štampanom i digitalnom obliku. 
 
Preživeli audiosnimci biće moguće pretraživati i analizirati.
 
Projekat finansira Nemačka istraživačka fondacija, interdisciplinarna organizacija za promociju nauke i istraživanja u Nemačkoj.
  • Aleks

    06.02.2024 07:56
    Srbija van pokrajina
    Kosovo je spašeno. Neka se pripremi Vojvodina.
    Raška je sndžk.
    Srbija će pobledeti. Mmislim, pobedniti, tako nekako ...
    Po broju umrlih, najbolji smo u Evropi.
    A Bežanijsko - ovolicko !
  • Doživotni

    05.02.2024 14:56
    Treba isto ovo
    Od prvog govora Doživotnog, neke tamo 1992. godine, pa sve preko zarđalih kašika i 100 za jednoga, do današnjih pametnih izjava o obavezi služenja vojnog roka.
    Sve ih izlistati, pa onda napraviti komparativnu analizu sa ovim projektom iz teksta. Začudiće se oni koji ne znaju dovoljno o liku i delu AH, ali i našeg A...
  • Dragan

    05.02.2024 13:44
    Da bi ovi mladi junosi iz svetske politicke elite naucili kako se vlada.Polako ali sigurno tonemo u mulj fasizma.Hitler je hteo jednu drzavu,vojsku,veru,policiju i jednu vlast.Koja je razlika od ovog sto se danas desava?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet