Premijer Crne Gore: Makron mi je rekao da je Crna Gora prva sledeća članica EU

Premijer Crne Gore Milojko Spajić kaže da mu je predsednik Francuske Emanuel Makron rekao da je Crna Gora prva naredna članica Evropske unije i ponudio ekspertsku i svaku drugu pomoć.
Premijer Crne Gore: Makron mi je rekao da je Crna Gora prva sledeća članica EU
Foto: Pixabay
Spajić je za RTCG preneo da je "sastanak bio fenomenalan" i da Podgorica ima veliku podršku Parizu.
 
"Govorili smo primarno o krovnom dokumentu koji bi trebalo da bude osnova strateškog partnerstva dve zemlje i Makron je prihvatio tu inicijativu", rekao je Spajić.
Dodao je da će Crna Gora i Francuska zajedno raditi na odbrani, a da će se ministri zdravlja sastati u Parizu da rade na delu oko projekata o zdravlju.
"Imaćemo i deo o infrastrukturi, u kontekstu razvoja autoputeva i železnica, kao i o ekologiji. Očekujemo ubrzan razvoj bilateralnih odnosa", kazao je Spajić.
 
"Crna Gora je dobila ozbiljan vetar u leđa od Francuske", naveo je Spajić, koga u utorak u Parizu očekuje sastanak sa francuskim privrednicima.
  • Temerinac

    06.02.2024 10:05
    Pa šta ? Koga uopšte EU danas zanima ? Pre neki dan je Zaharova rekla da bi Srbija mogla da bude primljena u BRIKS. Ja samo pitam šta se čeka, i zašto se gubi vreme, i zašto Srbija odmah danas ne traži članstvo u BRIKS ?
    Potpuno sam siguran da bi Srbija učlanjenjem u BRIKS imala duplo ,a možda i troduplo imala veći BDP per capita, nego da je član EU-a. Kao član EU za Srbiju je namenjen maksimum ono što danas ima Bugarska, a to je katastrofa, pa oni su posle 20 god članstva na nivou Srbije i ne pomeraju se. A Bugarska se ne pomera zato što je njoj toliko omogućeno odnosno ograničeno da ima, zakonima koji diktira EU. Takva ograničenja Srbiji ne trebaju, i Srbija treba već danas da traži članstvo u BRIKS i da napokon krene napred.
  • Jovica

    06.02.2024 08:46
    sigurno
    To je isto je i nama pričao pre 10 godina, šalratan običan.
  • LZN

    06.02.2024 01:13
    Ajde!?
    Pa nema ko drugi hahahaahaa
    Jedino da se proširi u Afriku... Ili možda eto severni pol

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Uhapšen bivši zamenik ministra odbrane Rusije

Bivši zamenik ruskog ministra odbrane, general Dmitrij Bulgakov, uhapšen je zbog sumnje na korupciju, izjavila je za agenciju RIA novosti predstavnica Istražnog komiteta Svetlana Petrenko.

EU produžila mandat Lajčaku do 31. januara

Savet EU usvojio je odluku o produžetku mandata specijalnom izaslaniku EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavu Lajčaku do 31. januara 2025. godine.