Kažnjena novčano jer je onlajn objavila zastavu u duginim bojama

Sud u Rusiji novčano je kaznio je umetnicu Inu Mosinu sa 1.500 rubalja ili oko 15 evra, zbog toga što je na svom nalogu na društvenoj mreži postavila zastavu duginih boja.
Kažnjena novčano jer je onlajn objavila zastavu u duginim bojama
Foto: Pixabay
Sud je sada izrekao novčanu kaznu, ali ako Mosina ponovi isto delo, mogla bi da se suoči sa kaznom zatvora u trajanju od četiri godine, navodi Politiko, pozivajući se na rusku medijsku kuću Mediazona.
Advokat umetnice tvrdio je da je ona postavila fotografije zastave duginih boja pre odluke Vrhovnog suda da je LGBTQ+ ekstremistički pokret, ali je bez obzira sud izrekao kaznu.
Sud u Volgogradu je kaznio sugrađanina sa 1.000 rublji, ili oko 10 evra, takođe zbog postavljanja zastave LGBTQ onlajn, dok je žena u Nižnjem Novgorodu osuđena na pet dana zatvora jer je nosila minđuše duginih boja.
 
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je, upitan o ovim slučajevima, odgovorio da ne zna detalje i ne bi komentarisao te slučajeve.
  • Taurus

    07.02.2024 13:07
    Tak je
    To je dobro uređena država, kome se ne sviđa, pasoš u ruke pa na zapad. Tamo vas jedva čekaju.
  • Gavril

    07.02.2024 08:18
    Sting je u Varšavi prekinuo koncert i obratio se publici: rat u Ukrajini je apsurd igrađen na lažima. Ako progutamo ovu laž , ona će nas pojesti. Ali laž se strašno plaši istine. Istina se mora čuti. Ne možemo izgubiti ovu bitku. Ukrajina će pobediti.
  • Rade

    06.02.2024 13:51
    To je sasvim u redu, jer je u Rusiji je od nedavno zakonski zabranjeno propagiranje LGBT ideologije

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet