Nemačka policija zaustavila autobus iz BiH: Imao napuknutu šoferku, retrovizore pričvršćene kanapom

Nemačka policija je saopštila da je iz saobraćaja isključila autobus na sprat sa 70 putnika, koji se kretao iz Dortmunda prema Neumu u BiH.
Nemačka policija zaustavila autobus iz BiH: Imao napuknutu šoferku, retrovizore pričvršćene kanapom
Foto: Pixabay (ilustracija)
Navodi se da je autobus isključen kod Karlsurea pošto je bio u lošem stanju sa očiglednim tehničkim nedostacima, kao što je napuknuto vetrobransko staklo, loše gume i retrovizori koji su bili pričvršćeni kanapom.
"Pažljiviji pogled na autobus otkrio je dodatne nedostatke, kao što je više napuknuća glavnog okvira, porozne gume kao i katastrofalno stanje kočnica i kvar na zadnjoj osovini upravljanja. Nakon provere veštaka za motorna vozila, dalja vožnja je odmah zabranjena, a vozilo je stavljeno van pogona", saopšteno je iz policije, preneo je hrvatski Tportal.
Službenici su, navodi se, pored ozbiljnih tehničkih nedostataka, utvrdili i da su trojica vozača, starosti od 50 do 55 godina, u velikoj meri prekoračili dozvoljeno vreme vožnje, odnosno da su prekoračili broj sati koji smeju da provedu u vožnji.
 
Vozači su, dodaje se, platili visoku novčanu kaznu i organizovali zamenski autobus sa odmornim kolegama, pa su putnici nakon nekoliko sati nastavili putovanje.
  • Aleksandar

    06.02.2024 14:06
    Nasa posla
    Svako danas ima firmu, koliko moras biti ograničen i neodgovoran da u takvom stanju posaljes autobus na put, vlasnik bi da ustedi na svemu i rizikuje živote 70 putnika zbog hiljadu, dve evra zarade. Tako se posao ne radi...
  • Joki

    06.02.2024 12:17
    Da se ovde vrse ovakve kontrole, retko koji autobus bi bio na putu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet