Oko 4.000 vozila zaglavljeno u ledenoj oluji na auto-putu u Kini

Oko 4.000 vozila ostalo je zaglavljeno na auto-putu u centralnoj kineskoj pokrajini Hubej u ledenoj oluji.
Oko 4.000 vozila zaglavljeno u ledenoj oluji na auto-putu u Kini
Foto: Beta/AP
Zbog snega i ledene kiše otežani su i avio i železnički saobraćaj, otežavajući putovanje ljudima pred kinesku Novu godinu.
 
Kinezi Novu godinu ovog puta dočekuju u subotu, 10. februara.
Predviđa se da će jak sneg, neuobičajen za centralnu Kinu, nastaviti da pada do sutra.
 
Vlada Kine saopštila je da će isplatiti 141 milion juana (20 miliona dolara) kao hitnu pomoć za uklanjanje snega na autoputu u 11 provincija kako bi ljudi bezbedno putovali za praznike, izvestila je državna televizija CCTV.
U gradu Vuhanu, glavnom gradu Hubeja, polomljene su grane zbog težine snega, a aerodromska pista je zatvorena zbog leda.
 
Mnogi letovi i polasci vozova su otkazani ili odloženi.
 
Jedna osoba je poginula, a 13 povređeno kada se juče na sajmu poljoprivrednih proizvoda u susednoj provinciji Hunan srušio krov zbog obilnih snežnih padavina, javila je Sinhua.

Teme

kina
  • Б

    11.03.2024 11:32
    Редослед
    Уколико дође до оваквих олуја, прво се труде да одблокирају железницу, а онда путеве и авио саобраћај. То је моје исуство након више од 5 година у Кини.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet