Presude za paljenje zastave duginih boja u Hrvatskoj: Psihoterapija i društveno-koristan rad

Četiri osobe osuđene su u Hrvatskoj na uslovne kazne zatvora, obaveznu psihoterapiju i društveno-koristan rad zbog paljenja zastave duginih boja na Zagreb prajdu 2021, saopštio je Beograd prajd.
Presude za paljenje zastave duginih boja u Hrvatskoj: Psihoterapija i društveno-koristan rad
Foto: Pixabay
"Podsećamo da je Prajd info centar u Beogradu napadnut 20 puta i da policija ni jedan slučaj nije adekvatno procesuirala", naveo je Beograd prajd na društvenoj mreži Iks.
Ocenili su da su to sjajne vesti za Zagreb prajd i LGBTI+ zajednicu u Hrvatskoj, a sramota za Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.
Zagreb prajd je, komentarišući presudu, na Iksu naveo da je kazna "primerena".
 
"Uslovne kazne i psihoterapija za homofobe. Brza pravda i primerena kazna. Jedino što je terapija o trošku države, ali takva su pravila", naveli su iz te organizacije.

Teme

lgbt
  • Voldi

    10.02.2024 16:24
    Ovako se to radi u civilizovanom i uređenom društvu.
  • S

    10.02.2024 08:48
    /
    E svaka vam čast. Dosta više sa nasiljem i agresijom.
  • Agamemnon

    10.02.2024 07:20
    Haha
    Cutkus država , eto samo tražite po svaku cenu ulaz u Eu koja odumire ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.