Stoltenberg: Evropljani da pojačaju proizvodnju oružja zbog Ukrajine

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg pozvao je Evropljane da pojačaju proizvodnju oružja kako bi povećali snabdevanje Ukrajini i popunili sopstvene zalihe, javila je Hina.
Stoltenberg: Evropljani da pojačaju proizvodnju oružja zbog Ukrajine
Foto: Beta/AP
"Moramo brže da obnovimo i razvijemo našu industrijsku bazu da bismo povećali snabdevanje Ukrajini i popunili sopstvene zalihe", rekao je Stoltenberg u intervjuu koji je danas objavljen u nemačkim medijima.
On je za nemački list Velt am zontag rekao da "to znači da je neophodno preći sa mirnodopske spore proizvodnje na brzu proizvodnju u vreme sukoba".
Generalni sekretar NATO je izjavu dao manje od nedelju dana pre sastanka ministara odbrane NATO u Briselu 15. i 16. februara.
  • Б

    10.02.2024 18:32
    Топови и путер
    Ајмо, еврољупци! Данас производите оружје, важнији су топови него путер. Сутра ћете на јуриш са следбеницима Степана Бандере, човека који није бирао кога и колико убија, па су међу жртвама његових хорди Пољаци, Јевреји, Руси, Белоруси и, наравно, Украјинци који се нису слагали с њим. Пре кратког времена су му спомен кућу полупали Руси, ред је да НАТО то обнови. Кад изгине довољно Европљана, надам се да ће Столтенбергу поштено судити; не као у Нирнбергу, већ као у Харкову 1943, кад је Црвена Армија први пут обелоданила и описала нацистичке логоре смрти. Од тада су се Нацисти приклонили Западу и...и још су на Западу, нпр. припадници СС дивизије "Галиција" су у Канади!
  • Zamenik zamenika

    10.02.2024 16:57
    Zna li bilo ko cilj i smisao Ruskog napada na Ukrajinu?Svako ko "navija " za Putina ili gaji pozitivna osećanja prema Ruskom napadu na Ukrajinu u kome je do sad život izgubilo najmanje pola miliona ljudi, pravoslavnih hrišćana bi trebalo da se zabrine za svoje mentalno zdravlje . Pet stotina hiljada mladih života .Više nego što Novi Sad sa okolnim mestima ima stanovnika. A ludilo se nastavlja.
  • Nemaju sirovona

    10.02.2024 12:19
    Bi oni (Evropa) povećala proizvodnju, imaju oni i industriju imaju i para, ali nemaju sirovina za to. Treba metala, treba rudnika, a oni to nemaju jer je teritorija Evrope mala i već iscrpljena sa eksploatisana ruda kroz vekove, a i gube Afriku koja je neeksplatisana i ima rezervi.
    Baš ovaj rat između Nato-a i Rusije pokazuje da samo industrija i pare nisu dovoljne, nego da treba imati i veliku teritoriju sa neiskorišćenim sirovinama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet