Rusija zabranjuje reklame na sajtovima organizacija koje su prolašene za strane agente

Predlog zakona kojim se uvodi zabrana postavljanja reklamnih oglasa na sajtovima organizacija koje su u Rusiji proglašene za strane agente je pripremljen i u fazi je usvajanja.
Rusija zabranjuje reklame na sajtovima organizacija koje su prolašene za strane agente
Foto: Pixabay
To je izjavio predsednik komisije Dume za istragu mešanja stranih država u unutrašnje stvari Rusije Vasilij Piskarev, prenosi Tas.
 
"Sa Odborom za ekonomsku politiku pripremili smo predlog zakona o potpunoj zabrani objavljivanja reklama na sajtovima stranih agenata i on se sada usvaja", naveo je Piskarev na Telegramu.
Ranije je predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin rekao da poslanici smatraju da je strane agente neophodno lišiti mogućnosti da ostvaruju prihode u Rusiji i podsetio da se u Državnoj dumi priprema odgovarajući zakon.
Kako je objasnio, reč je o zabrani da građani i domaće kompanije, bez obzira na oblik vlasništva, postavljaju oglase na sajtovima stranih agenata, na njihovim društvenim mrežama i na drugim internet platformama, a za one koji prekrše zabranu biće predviđene "stroge kazne".
 
Volodin je istakao da poslanici Državne dume dobijaju brojne pozive građana koji su ogorčeni što blogeri "koji deluju u interesu neprijateljskih država i sipaju prljavštinu" po Rusiji zarađuju od ruskih građana i domaćih kompanija. 
  • Dule

    11.02.2024 18:04
    @SRB-IN
    Šefe, ovo bukvalno znači da srpski mediji i humanitarne organizacije u dijaspori mogu biti ugašeni zato što im ne dozvoljavaju finansiranje od strane lokalnih firmi, koje su često u vlasništvu Srba odatle. Upali mozak, neće ti štetiti
  • Pa da

    11.02.2024 17:50
    i ja blokiram reklamne oglase ruskih sajtova.
  • SRB-IN

    11.02.2024 17:49
    Samo napred
    Tako je i na zapadu. Strani agent je strani agent a ne dobrovoljno vatrogasno društvo..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet