Anketa pokazala: Sve više Amerikanaca misli da je Bajden prestar za još jedan mandat

Predsednik Džozef Bajden je previše star za još jedan mandat u Beloj kući, smatra velika većina anketiranih, u ispitivanju javnog mnjenja koje su sproveli televizija ABC njuz i Ipsos.
Anketa pokazala: Sve više Amerikanaca misli da je Bajden prestar za još jedan mandat
Foto: Beta/AP
Prema anketi, koja je sprovedena 9. i 10. februara, nekoliko dana nakon izveštaja specijalnog tužioca Roberta Hura, koji je opisao Bajdena kao "dobronamernog, starijeg čoveka sa lošim pamćenjem", to misli 86 odsto Amerikanaca, prenosi Politiko.
 
To uključuje 59 odsto anketiranih koji su rekli da su i Bajden i bivši predsednik Donald Tramp prestari da bi bili predsednici SAD, 27 odsto smatra da je samo Bajden prestar, a tri odsto to misli za Trampa. Anketa ima marginu greške od plus ili minus 4,5 procenta.
Rezultati ankete su novi težak udarac Bajdenovoj kampanji, koja grozničavo radi na razbijanju već uvreženog mišljenja da Bajden nema mentalni kapacitet da efikasno odsluži još jedan mandat.
 
Hur je dobio zadatak da istraži Bajdenovo moguće pogrešno rukovanje poverljivim dokumentima prošle godine. 
Istražitelji nisu pronašli dovoljno dokaza da ga bi optužili, ali su napisali da njegovo pamćenje "ima značajna ograničenja" i da se "nije sećao čak ni kada mu je preminuo sin", a nije mogao da kaže ni kada je bio potpredsednik i kakva je debata vođena o slanju dodatnih trupa u Avganistan.
 
Čini se da su zapažanja istražitelja značajno uticala na percepciju birača o Bajdenu, jer je zabrinutost zbog njegovih sposobnosti da obavlja funkciju porasla od septembra, kada je u identičnoj anketi 74 odsto birača reklo da smatra da on ne bi trebalo da bude ponovo izabran. 
  • logika

    14.02.2024 10:19
    nina voli NATO
    @nina "Podsmevate se Amerikancima sto ce im predsednik biti star ,a russi imaju dedu zlotvora patuljka , i to je ok ?" Rusi se pisu malim slovom, a Amerikanci velikim? "ss" u "russi" posto se u Rusiji klice SS veteranima na ulici, u skolama i u parlamentu, deli im se ordenje, naoruzavaju formacije pod SS oznakama i sl? Ninocka, ako CNN kaze za nekog da je zlotvor, na osnovu dosadasnjeg iskustva trebali bi to da uzmete sa rezervom, znate sta se kaze za ljude koje isti lazov slaze uspesno vise puta... Inace Bajden ce tek da bude star, stvarno?
    P.S. Zelenski nije patuljak?
    P.P.S. prazno mesto NE ide ispred zareza, ide iza zareza.
  • husseinu obami

    14.02.2024 04:59
    i Big majklu bas takav senilni starac i treba da mu sapucu sta da izgovori mada to sve vise ide u maltretiranje i diskriminaciju ....odvratno
  • Nina

    12.02.2024 18:23
    Podsmevate se Amerikancima sto ce im predsednik biti star ,a russi imaju dedu zlotvora patuljka , i to je ok ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.