Rusija stavila estonsku premijerku na poternicu

Rusija je stavila na poternicu premijerku Estonije Kaju Kalas, pokazuju podaci iz baze ruskog Ministarstva unutrašnjih poslova.
Rusija stavila estonsku premijerku na poternicu
Foto: Beta/AP
"Kaja Kalas, rođena 1977. godine, tražena je po članu Krivičnog zakonika", navedeno je u bazi podataka Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije, ali nije precizirano po kom osnovu je premijerka Estonije stavljena na poternicu, prenosi RIA Novosti.
Neimenovani izvor rekao je za Tas da je protiv Kalas i državne sekretarke Estonije Tajmare Peterkope otvoren slučaj zbog "uništavanja i oštećenja spomenika sovjetskim vojnicima".
Kalas je ranije Rusiju nazivala "stalnom pretnjom po bezbednost zapadnih zemalja" i pozivala na izolaciju Rusije od "slobodnog sveta", tako što bi sve zemlje Evrope prestale da izdaju vize Rusima.
 
Ona je, osim toga, izjavila da je spremna da promeni estonski ustav kako bi Rusima i Belorusima bilo oduzeto pravo glasa na lokalnim izborima u Estoniji, navodi RIA Novosti.
  • Zamenik zamenika

    14.02.2024 07:54
    Ovim kao da je dobila medalju časti .
  • Jarvis

    13.02.2024 22:07
    Rusi su sasvim jedno, a taj Putin je baš zanimljiv...
  • Borba se nastavlja!

    13.02.2024 21:46
    Marsal Zurkov:"Mi smo oslobodili Evropu od fašizma,ali nam oni to nikada neće oprostiti".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.