Predsednik Sobranja raspisao predsedničke i parlamentarne izbore u Severnoj Makedoniji

Predsednik Sobranja Severne Makedonije Jovan Mitreski raspisao je danas popodne predsedničke i parlamentarne izbore, koji će biti održani na proleće.
Predsednik Sobranja raspisao predsedničke i parlamentarne izbore u Severnoj Makedoniji
Foto: Pixabay
"Kao što je poznato prvi krug predsedničkih izbora održaće se 24. aprila, dok će drugi krug biti održan zajedno sa parlamentarnim izborima 8. aprila", rekao je Mitrevski, nakon što je potpisao rešenja za raspisivanje tih izbora.
Istakao je da veruje da će u predstojećem izbornom periodu sve nadležne institucije i svi uključeni subjekti doprineti da izborni proces bude fer i demokratski, na nivou koji zaslužuje jedna demokratska država, članica NATO i koja ide putem ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji".
Mitreski je rekao da će rokovi za sedme predsedničke i 11. parlamnetarne izbore u Severnoj Makedoniji početi da teku od dana objavljivanja u Službenom glasniku.
 
Tada bi, prema rečima Mitreskog, trebalo da se sastane Državna izborna komisija, koja će usvojiti rasporede, čime će zvanično započeti izborni proces.
 
Datumi predstojećih redovnih predsedničkih i parlamentarnih izbora u Severnoj Makedoniji dogovreni su 4. decembra prošle godine, na sastanku lidera parlamentarnih stranaka.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet