Rama: Svaki napad na Kosovo je napad na Albaniju

Albanski premijer Edi Rama izjavio je da bi Albanija stala u odbranu privremenih prištinskih institucija u slučaju da se iscrpe diplomatske opcije.
Rama: Svaki napad na Kosovo je napad na Albaniju
Foto: 021.rs

Albanija bi stala uz Prištinu i da se upotrebi oružje, rekao je Rama i dodao da se moli da do takve situacije ne dođe.

"Ako do toga dođe, Albanija će definitivno stati uz Kosovo. Nema sumnje da je Albanija stajala, stoji i stajaće uz Kosovo u svakom slučaju, čak i ako, ne daj Bože, stvari dođu dotle da se više ne priča, već da se koristi oružje", rekao je Rama za televiziju ATV.
 
On je istakao da je Albanija članica NATO-a, da ima poseban odnos sa  Kosovom i da je "svaki napad na Kosovo napad na Albaniju".
"Kosovo nije samo i ima strateške saveznike bez kojih ne bi moglo da postoji kao država. Iz tog razloga moramo razmišljati o važnosti kosovskih saveznika", dodao je Rama.
 
On je rekao da lideri u Prištini i Tirani treba da razmišljaju o budućnosti kako bi "postali respektabilniji" na međunarodnom planu. Prema njegovim rečima, vanredna sednica Saveta bezbednosti UN o situaciji na Kosovu i Metohiji bio je "korak unazad za Kosovo".
 
"Nema smisla da se Kosovo zove tamo i ide tamo gde ga neko smatra državom, a drugi ne. To je besmislica", rekao je Rama za albanski tv kanal.
  • Ždrebac

    15.02.2024 13:46
    Paljenje mase
    Nema od toga ništa, Rama i Vučić malo-malo pa pijuckaju vino zajedno.
  • Zare

    15.02.2024 13:45
    Drugim recima, Albanija ce se umesati ako Srbija pobedi NATO.
  • @radojka

    15.02.2024 13:37
    Ti draga Radojka
    Spadas u onu grupu koja nema ni tih 2g mozga....al' imaš više očiju nego zuba, telefon, nažalost, pravo glasa da drugima (uz par crvenih i litar/kg ulja/brašna) krojis sudbinu i desetak prstića da botujes na portalu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.