Kod Knina pronađeno obezglavljeno telo vučice obešeno o saobraćajni znak

Obezglavljeno telo vučice, obešeno o saobraćajni znak, pronađeno je u mestu Zvjernica kod Knina.
Kod Knina pronađeno obezglavljeno telo vučice obešeno o saobraćajni znak
Foto: Pixabay

Policija je posle uviđaja pokrenula kriminalističku istragu, koja će uključiti i forenziku kako bi se utvrdio uzrok smrti.

Predsednik udruženja prijatelja životinja Luka Oman oštro je osudio ovakvo postupanje.

Prema važećem hrvatskom zakonu vuk je zaštićena životinja, a osobi koja ubije vuka preti novčana kazna od 930 do skoro 4.000 evra, prenose hrvatski mediji.

  • w/e

    15.02.2024 14:42
    cool
    Gde su dezurni Srbomrzci da kazu kako je za ovo kriv Zeljko Mitrovic, Vucic i SNS, posto bi to sigurno pisali da se desilo ovde. Inace se u EU ovakve stvari ne desavaju, tamo su svi srecni, nasmejani i bogati.
  • Ličanin

    15.02.2024 14:06
    Jeste zvanično zaštićena životinja, ali nezvanično lovci ubijaju sve što se mrda, kao i novokomponovani čobani koji ne čuvaju svoju stoku, nego leže u kući pa im je onda vuk kriv za sve. Policija, lovočuvari i svi ostali su strašno korumpirani u tim krajevima gde ima malo ljudi. Stvari koje se danas dešavaju po šumama (seča drveća, ubijanje životinja itd.) su u SFRJ bile nezamislive. 90-ih je krenulo to zlo, a sad je uznapredovalo, iako je to sad EU teritorija. Srbi ili Hrvati, jednako zlo su postali, kad odem tamo više ih ne prepoznajem. Od prirode žive, ali oni koji je čuvaju su postali manjina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.