Dodik postavio ultimatum za pregovore BiH sa EU: Datum ili redefinisanje politike

Ukoliko se desi odobravanje pregovaračkog procesa sa Evropskom unijom bez konkretnog datuma za Bosnu i Hercegovinu, redefinisaćemo našu politiku, rekao je Milorad Dodik.
Predsednik Republike Srpske i lider Saveza nezavisnih socijldemokrata (SNSD) je na konferenciji za novinare posle sednice Predsedništva SNSD rekao da ukoliko ne bude određen datum za pregovore BiH sa EU, "biće to još jedna igra Evrope za njihove potrebe da bi se nekako ispeglala iznenađujuća odluka za Ukrajinu", preneo je RTRS.
On je podsetio da je SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarnoj skupštini BiH ranije dao saglasnost za usvajanje Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti po hitnom postupku i da partneri u vlasti na zajedničkom nivou nisu korektni jer ne poštuju dogovor o paketu zakona koji je ranije bio dogovoren.
Dodik je rekao da na nivou BiH ne postoji koalicija, već samo partneri u vlasti.
 
Govoreći o američkoj ambasadi, Dodik je rekao da ta ambasada ne bi trebalo da se bavi pitanjem evropskog puta BiH.
 
"To je stari manir Amerikanaca, petljanje u unutrašnje stvari jedne zemlje. Američki ambasador u BiH Majkl Marfi je ambasador samo u Federaciji BiH i ima uticaj samo na 'Trojku'. On remeti dogovor iz Laktaša, kao i dogovor iz Sarajeva. I jedan i drugi on je 'razvalio'", rekao je Dodik.
  • Ilija

    16.02.2024 21:37
    EU
    Dodik je posle Tita najsposobniji političar na Balkanu.
  • 111

    16.02.2024 20:18
    @Stupid
    Kako druge vrijeđamo,iz podsvijesti sami sebe opisujemo.

    U večini slučajeva je ta psihološka projekcija podudarna sa onim kako ti sam sebe vidiš i kako te drugi vide, a obzirom da ozbiljne političke stvari komentarišeš na osnovu predrasuda nepismenih seljana i viceva o Muji i Hasi, ne bi se reklo da se ti mnogo razlikuješ od Muje i Hase.
  • mrva

    16.02.2024 18:47
    Srpskim svetom vladaju prevaziđeni korumpirani lažljivi političari već vise od 3 decenije. Najgori mogući. Bahati kriminalci. Takav je i rezultat ostvaren, teritorija koja se smanjuje (iako se stalno poziva na nekakvo nacionalno ujedinjenje i potura ta šuplja i pogubna priča), stanovništvo koje se smanjuje, pojedinci se bogate, narod u celini siromaši i zaglupljuje. Zato botovi aktivni

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.