Nikaragva: Zabranjeno i udruženje izviđača

Vlasti u Nikaragvi zabranile su udruženje izviđača i još sedam nevladinih verskih organizacija.
Nikaragva: Zabranjeno i udruženje izviđača
Foto: Beta/AP
To je najnoviji potez u obračunu vlade levičarskog predsednika Danijela Ortege sa verskim i dobrotvornim organizacijama i građanskim grupama.
Ministarsvo spoljnih poslova, koje reguliše rad NVO u toj centralnoameričkoj zemlji, saopštilo je da nacionalno udruženje izviđača Nikaragve navodno nije predalo svoje finansijske izveštaje.
 
Celokupna imovina zabranjenih organizacija će biti konfiskovana od strane vlade Nikaragve, dodaje se u saopštenju.
Od izbijanja velikih antivladinih protesta 2018. godine Ortegina vlada je zabranila rad za više od 3.500 nevladinih organizacija.
 
Masovne zabrane su naterale hiljade stanovnika Nikaragve da napuste svoju zemlju, uglavnom bežeči u SAD ili u susednu Kostariku.
 
Samo par sati nakon što je objavljena nova runda zatvaranja, američki Stejt department je najavio novu rundu sankcija za više od 100 zvaničnika u Nikaragvi, koje kontroliše vladajuća partija Sandinistički front.
 
  • Gimme Shelter

    18.02.2024 00:00
    Isto to, cak i gore se desava godinama kod u Srbiji od dolaska sns na vlast.
    U Zablju je napravljeno udruzenje gradjana koje je htelo da cisti Zabalj i okolinu od flasa,plastike i drugog odpada.
    I poceli su veoma dobro,imali su vidljive rezultate svi su poceli da ih hvale i dosao je lokalni siledzija kod osnivaca grupe gradjana i zapretio mu je da to ne smeju da rade inace ce se on obracunati sa osnivacem grupe gradjana koja nije imala bilo kakve politicke ambicije,a li je svojim postenim i posvecenim radom pokazala da je sns nesposobna da upravlja lokalom i drzavom,dali su primer neradnicima i lopovima da se moze raditi i bez lopovluka i namestanja tendera sto je sns zasmetalo kao konkurencija.
  • Internacionala

    17.02.2024 23:15
    Da
    Pobedi konačno kartelkapitalizam

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.