SAD prebacile pola miliona dolara iz zaplenjenih ruskih sredstava za pomoć Ukrajini

Sjedinjene Američke Države su prebacile skoro 500.000 dolara iz zaplenjenih ruskih sredstava u Estoniju kako bi pomogle Ukrajini, saopštilo je američko Ministarstvo pravde.
SAD prebacile pola miliona dolara iz zaplenjenih ruskih sredstava za pomoć Ukrajini
Foto: Pixabay
"Reč je o prvom ovakvom transferu sredstava iz Sjedinjenih Američkih Država stranom savezniku u cilju direktne pomoći Ukrajini. 
Zaplenjena sredstva se prebacuju u Estoniju jer trenutne okolnosti ne dozvoljavjau da budu preneta direktno u Ukrajinu", navodi se u saopštenju.
Dodaje se da će Estonija koristiti ova sredstva za projekat koji se ondosi na popravku ukrajinskih sistema za distribuciju i prenos električne energije koje su, kako se navodi, "namerno napale ruske trupe".
  • Ja

    18.02.2024 08:10
    Da da
    Neverovatna demonstracija sile i moći Loš primer u kom pravcu sve to ide Da li će u jednom momentu moćni demonstrirati svoju silu teroristi svoj način odgovora pokvareni svoj način komunikacije i ostvarenje svojih ciljeva .....
    Bože spasi nas.
  • Miloš iz Zemuna

    18.02.2024 07:51
    Pokradeš tuđe pare pa ih pokloniš drugome za ratne operacije. To samo može USA.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet