Predsednik Brazila rat u Gazi uporedio sa Holokaustom, Netanjahu besan: "Prešao je crvenu liniju"

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu osudio je izjavu predsednika Brazila koji je uporedio rat protiv Hamasa sa Holokaustom i rekao da je Luiz Inasio Lula da Silva "prešao crvenu liniju".
Predsednik Brazila rat u Gazi uporedio sa Holokaustom, Netanjahu besan: "Prešao je crvenu liniju"
Foto: Beta/AP
Da Silva je juče optužio Izrael za genocid nad Palestincima u Pojasu Gaze, povlačeći paralelu sa istrebljenjem Jevreja koje je počinio režim Adolfa Hitlera.
 
"Ono što se dešava u Pojasu Gaze nije rat, to je genocid", rekao je Lula novinarima u Adis Abebi, u Etiopiji, gde prisustvuje samitu Afričke unije.
Izraelski premijer je ljutito odgovorio na Luline komentare, nazvavši ih "sramnim" i rekavši da će ambasadoru Brazila u zemlji biti uručena protestna nota.
 
"Reči predsednika Brazila su sramotne i alarmantne. Ovo je trivijalizacija Holokausta i pokušaj da se naudi jevrejskom narodu i pravu Izraela da se brani", naveo je Netanjahu u saopštenju, prenosi "Tajms of Izrael".
Ministar spoljnih poslova Izrael Kac nazvao je ove komentare "sramnim i teškim".
 
"Niko neće naštetiti pravu Izraela da se brani", kazao je on.
  • Zare

    19.02.2024 13:10
    Pre nego pritisnete minus, setite se logora u kojima su stradali milioni ljudi svih uzrasta samo zato sto su druge nacije. Ako uopste znate o cemu pisem. U Gazi nije holokaust nego preterani odgovor na terorizam sto bi predsednik jedne tako velike i lepe drzave Brazil morao da zna.
  • Zare

    19.02.2024 09:08
    Izjava jednog od BRIKS-ovih politicara koja vredja nicim izazvane zrtve holokausta. Sramota.
  • Vlada

    19.02.2024 07:38
    Hoće li sad Netanjahu da bombarduje Brazil? Ili da im uvede sankcije? Pa da još jednom potvrdi da je Lula u pravu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.