Kremlj: U toku istraga o smrti Navaljnog, za sada bez rezultata

Istraga o smrti Alekseja Navaljnog je "u toku" i za sada se još nije došlo do zaključaka, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Kremlj: U toku istraga o smrti Navaljnog, za sada bez rezultata
Foto: Beta/AP
"Istraga je u toku i sve potrebne mere su preduzete. Ali rezultati te istrage nisu objavljeni za sada zato što još nisu poznati", rekao je Peskov novinarima.
 
Majci i drugim bližnjim Alekseja Navaljnog još nije dozvoljen pristup njegovom telu, treći dan nakon smrti u arktičkom zatvoru. Oni optužuju ruske vlasti da su ubile opozicionara i da sada nastoje da prikriju tragove zločina.
Upitan o predaji tela opozicionara njegovoj porodici, Peskov je rekao da to pitanje ne spada u nadležnost administracije ruskog predsednika.
 
Tim Navaljnog, reagujući na te izjave preko Telegrama, ocenio je da "Kremlj pokazuje svoje zube, negira i odlaže, krije svoj zločin".
Od objave o smrti Navaljnog u petak brojne zapadne zemlje optužile su ruske vlasti da su odgovorne za njegovu smrt.
 
Peskov je rekao da u ovim okolnostima i usled nedostatka informacija Rusija smatra "da je apsolutno nedopustivo da se daju takve gnusne izjave".
  • Plaćač poreza

    19.02.2024 16:54
    Posmrtni ostaci Navaljnog neće nikada biti pronađeni/predati. Ne samo zbog nezavisne autopsije već i zato što u Kremlju ne žele da se sahrana na koju bi došlo nekoliko stotina hiljada ljudi pretvori u najmasovnije proteste protiv rata i Putina i da se grob Navaljnog ne pretvori u kultno mesto i simbol otpora bezumnoj vlasti. Ne bi bilo iznenađenje da poslednji pir vladajućeg režima nad mrtvim Navaljnim bude njegovo sahranjivanje u neobeleženom grobu u Sibiru. To bi bila još jedna potvrda da Navaljni nije bio samo heroj ruskog naroda, nego i mučenik.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet