Ajfelov toranj ponovo zatvoren za posetioce zbog štrajka radnika

Ajfelov toranj zatvoren je danas za posetioce zbog štrajka dela zaposlenih, nezadovoljnih svojim finansijskim položajem i radom uprave tog spomenika.
Ajfelov toranj ponovo zatvoren za posetioce zbog štrajka radnika
Foto: Beta/AP
"Zbog štrajka dela zaposlenih, Ajfelov toranj je trenutno zatvoren. Mole se posetioci sa elektronskim ulaznicama da proveravaju svoju elektronsku poštu", navedeno je na sajtu Ajfelovog tornja, uz izvinjenje posetiocima zbog neprijatnosti.
 
Prema navodima sindikata CGT, koji predstavlja veliki broj zaposlenih, štrajk je organizovan radi usklađivanja rasta plata sa povećanim prihodom od ulaznica. 
Učesnici štrajka traže i unapređenje održavanja Ajfelovog tornja.
 
Ajfelov toranj beleži povećanje broja posetilaca uoči Letnjih olimpijskih igara u Parizu.
Obično je otvoren svih 365 dana u godini, ali su povremeno posete onemogućene zbog štrajka dela zaposlenih. Tako je bilo i tokom božićnih i novogodišnjih praznika u decembru prošle godine. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet