Ajfelova kula i danas zatvorena zbog štrajka, turisti besni

Ajfelova kula ostaje zatvorena i danas, drugi dan zaredom, zbog štrajka zaposlenih koji se bore za veće zarade i drugačiji način rukovođenja najpoznatijom turističkom atrakcijom u Parizu.
Ajfelova kula i danas zatvorena zbog štrajka, turisti besni
Foto: Pixabay
Gradska opština Pariza, glavni akcionar kompanije (Sete) koja rukovodi Ajfelovom kulom, "za sada odbija da pregovara", rekao je za AFP predstavnik sindikata CGT koji zastupa radnike.
 
Zatvaranje glavne atrakcije Pariza je izazvalo frustraciju nekoliko hiljada posetilaca, uglavnom stranaca.
Pet meseci pre Olimpijskih igara u Parizu (26. jul-11. avgust), sindikati žele da nateraju gradsku skupštinu da promeni način rukovođenja Ajfelovom kulom, ali i da poveća zarade zaposlenih i dovede ih u sklad sa obimom obavljenog posla.
Čuvena kula, poznata i kao "Gvozdena dama" zbog štrajka je bila zatvorena i 27. decembra, na dan obeležavanja 100 godina od smrti njenog graditelja Gistava Ajfela.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Uhapšen bivši zamenik ministra odbrane Rusije

Bivši zamenik ruskog ministra odbrane, general Dmitrij Bulgakov, uhapšen je zbog sumnje na korupciju, izjavila je za agenciju RIA novosti predstavnica Istražnog komiteta Svetlana Petrenko.

EU produžila mandat Lajčaku do 31. januara

Savet EU usvojio je odluku o produžetku mandata specijalnom izaslaniku EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavu Lajčaku do 31. januara 2025. godine.