Milanović: Doba Ive Sanadera bilo je doba nevinosti u odnosu na doba Plenkovića

Hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio je da bi najbolje bilo da parlamentarni izbori budu odmah, ali da premijer Andrej Plenković to smatra svojom prćijom.
"Naši ljudi imaju pravo da znaju. Ja sam početkom godine otklonio sve sumnje kad će biti izbori - u jesen, oktobar ili novembar", rekao je Milanović.
 
Do tada će, kaže, biti malo povećanja plata, malo Stepinca, malo Blajburga.
 
"Čekam još i to da se pojavi", rekao je Milanović i dodao da su nacionalizam i šovinizam standardno utočište svih hulja.
"Kad nestane pravih argumenata, prikazuju se onime što nisu, a nisu patriote. Ovo je mrcvarenje. Sanaderovo doba je doba nevinosti", naveo je Milanović.
 
Rekao je i da se premijer Andrej Plenković okomio na Kancelariju evropskog tužioca u Zagrebu (EPPO) tek kada je njihova istraga dotakla njega.
Ocenio je da je evropska tužiteljka vrlo uzdržano reagovala, poručivši Plenkoviću da se ne petlja.
 
"I sad kad tebi ne paše, kad misliš da si konačno porobio pravosuđe, sad se ona javila, ne čudi me da je zapanjen. Ko te šiša, frajeru! Jesi to osnovao? Jesi. Igraj po pravilima. Ali, HDZ-ovcu je teže igrati po pravilima nego srce dati", rekao je on.
 
"Hrvatska fatalno nazaduje, ovo poprima dimenzije nacionalne katastrofe, Dionizijske svečanosti na kojoj svi na kraju riknu", rekao je Milanović.
  • Zanovetalo

    24.02.2024 08:58
    Jedini normalan
    Od svih politicara u Hrvatskoj,realan i skroman.Ali to izgleda ne prolazi cak ni u EU.
  • Zemlja čudesa

    24.02.2024 05:12
    Extinction
    Zašto biste vi prošli bolje od Srbije ili BiH? Nešto ste kao bolji, mudriji?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet