SAD nakon Dodikove posete Rusiji: On je izolovan od evroatlantske zajednice

Portparol Stejt departmenta SAD Metju Miler je izjavio da je poseta predsednika Republike Srpske Milorada Dodika Rusiji poslednji u nizu primera da je on izolovan od evroatlanstke zajednice.
SAD nakon Dodikove posete Rusiji: On je izolovan od evroatlantske zajednice
Foto: 021.rs
Predsednik RS je ove nedelje posetio Rusiju i sastao se s predsednikom Vladimirom Putinom.
On je za Glas Amerike rekao da Vašington smatra da niko ne treba da "daje platformu ruskom predsedniku Vladimiru Putinu da promoviše svoju agresiju protiv Ukrajine".
"Mi ćemo isto tako smatrati odgovornima pojedince i institucije koje prete stabilnosti i bezbednosti BiH", naveo je zvaničnik Stejt departmenta.
 
Miler je naglasio da su SAD uz narod BiH i da podržavaju bezbednosnu i prosperitetnu budućnost BIH u evroatlantskoj zajednici.
  • branislav

    25.02.2024 09:43
    Ucenjeni
    Jadničko a mogao je da je hteo biti faktor mira pod upravom Zapada ali naravno ucenjen kao i svi partneri Natoa....
  • Neso

    25.02.2024 05:17
    Dodik
    Dodik ,ako je izolovan od zapada, nije od vecine sveckih zemalja. Videcemo kada dodje Tramp. Mozda ga ova sadasnja pozicija , stavi u vrhu prioriteta SAD, u pozitivnom smislu.
  • zztop

    24.02.2024 20:35
    Nego dobi li mile kakav orden ili ikonu tamo kod putina i jel preneo putinove pozdrave vučiću ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.