Više uhapšenih u Moskvi na skupu supruga vojnika

Danas je druga godišnjica od početka ruske ofanzive na Ukrajinu, a u Rusiji policija je uhapsila više ljudi, javljaju dva nezavisna ruska medija.
Više uhapšenih u Moskvi na skupu supruga vojnika
Foto: Pixabay (ilustracija)
Uglavnom su hapsili novinare na skupu supruga mobilisanih ruskih vojnika, koje traže da se oni vrate iz Ukrajine.
 
Svake subote žene polažu cveće kod Večne vatre za Neznanog vojnika kod zidina Kremlja u simboličnoj akciji kojom traže vraćanje vojnika s fronta.
Policija je upozorila medije da ne idu na te skupove i hapsi novinare koji se ogluše o to upozorenje. 
 
Video-snimci medija Sota i Sotavižn pokazuju kako policija hapsi više ljudi, među kojima i dvoje u žutim prslucima s natpisom "Press" u koji su došli da izveštavaju s nedeljnog skupa pokreta "Put kući".
SOTAvižn javlja da su dva njihova reportera među privedenima. 
 
Jedna od supruga vojnika rekla je za taj mediji da su aktivistkinje pokreta mogle da polože cveće ali "pod kontrolom, u kordonu snaga reda".
 
"U današnje vreme ni jednostavno polaganje cveća nije bez rizika", rekla je ta žena.
 
Drugi video-snimak prikazuje policajca koji naređuje novinarki tog medija dok je privode da isključi kameru ili će biti krivično gonjena zbog ignorisanja naređenja.
  • Miloš

    25.02.2024 19:44
    Ko može ovo da podržava?
  • Zamenik zamenika

    25.02.2024 15:46
    Rusija je Azijska despotija od uvek. Tamo nikada ništa nije bilo normalno.
  • Particulare matter

    25.02.2024 15:19
    Putin je na dobrom putu da sustigne u zločinu ranije ruske vladare Lenjina i Staljina koji su u smrt u mirnodopskim uslovima poslali 30 miliona sopstvenih građana. Samo tokom Holodomora Staljin je izvršio već jedan genocid nad milionima Ukrajinaca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.