Više od 300 klimatskih aktivista uhapšeno jer su blokirali auto-put u Amsterdamu

Više od 300 klimatskih aktivista iz pokreta "Pobuna protiv izumiranja" uhapšeno je zbog blokade auto-puta A10 u Amsterdamu, a 31 se nalazi u pritvoru i protiv njih se vodi istraga.
Više od 300 klimatskih aktivista uhapšeno jer su blokirali auto-put u Amsterdamu
Foto: Pixabay
Kako navodi NL Tajms, ukupno 326 klimatskih aktivista uhapšeno je u subotu popodne tokom blokade auto-puta A10 u blizini bolnice VUMC i bivšeg sedišta banke ING u Amsterdamu, a nakon što ih je policija uklonila sa auto-puta, njih 295 je pustila, dok je 31 zadržala u pritvoru.  
Aktivisti zahtevaju da banka ING zaustavi sva finansiranja industrije fosilnih goriva.
Klimatski aktivisti kažu da je ta banka do sada potrošila gotovo 60 milijardi evra za finansiranje industrije fosilnih goriva.
 
 
Gradonačelnik, policija i javni tužilac zabranili su održavanje protesta.
  • alfa

    26.02.2024 12:16
    Ćuta
    ‚‚Više od 300 klimatskih aktivista uhapšeno jer su blokirali auto-put u Amsterdamu‚‚‚je jedna od vesti koje danas kruže Evropom. Treba da vidi Ćuta i njegovi pajtaši šta im se radi po demokratskom svetu od starne države, a kod nas samo što im ne kuvamo čaj po autoputevima i mostovima. Državo , ugledaj se na tuđa iskustva kada neznaš da primeniš svoja.
  • He

    26.02.2024 09:52
    ...
    Ove sve treba dozivotno poslati u neki rudnik. Kad ih vidim sve nafarbane u drecave boje a nemaju osnovno znanje kako nastaje ta farba za kosu! Lazni ekolozi, koji rade sve za pare.
  • Realista

    26.02.2024 08:19
    Budale...
    Mogli bi ih poslati u rudnike uglja ili na naftne bušotine da malo očvrsnu... "zelenu tehnologiju" finansiraju isti oni koji su se obogatili na fosilnim gorivima i ljudskoj gluposti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.