Preminuo bankar Džejkob Rotšild

Finansijer i član bankarske porodice Rotšild, lord Džejkob Rotšild preminuo je u 87. godini, saopštila je njegova porodica.
U izjavi novinskoj agenciji PA u ponedeljak, Rotšildova porodica je rekla da je "naš otac Džejkob bio izuzetno prisutan u životima mnogih ljudi" i da će "biti sahranjen u skladu sa jevrejskim običajem u maloj porodičnoj ceremoniji", prenosi Fajnenšenal tajms.
 
Rotšild je karijeru započeo u porodičnoj banci "NM Rothschild & Sons" 1963. godine, pre nego što je 1980. godine sa Markom Vajnbergom osnovao tadašnju "J Rothschild Assurance Group", sada "Sent Džejms plejs".
Takođe je osnovao "Vindmill Hill Asset Management" da upravlja porodičnim filantropskim aktivnostima.
 
Tokom karijere obavljao je i funkcije zamenika predsednika tadašnje televizije BSkyB, a takođe je bio i predsednik poverenika u Nacionalnoj galeriji.
U tvitu na Iksu, Fondacija Rošild je rekla da je "veoma tužna što objavljuje smrt lorda Rotšilda, biznismena, preduzetnika, filantropa i kulturnog lidera".
 
"Veoma će nedostajati njegovoj porodici, njegovim kolegama i brojnim prijateljima", dodaje se.
 
Rotšild se školovao na Iton koledžu pre nego što je studirao istoriju na koledžu Krajst Čerč na Oksfordskom univerzitetu.
  • R

    26.02.2024 16:41
    R
    Neznam,dali je vratio dug pradede,koji je dugovao Milosu Obrenovicu?
  • Spiridon Kopicl

    26.02.2024 16:30
    sta ce sada teoreticari urote, joooooojjj, tugaaa
  • B

    26.02.2024 15:50
    strasno
    Pa sta ce sad moj komsija da misli, ko sad vlada svetom...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.