Suđenje Aleku Boldvinu za ubistvo iz nehata počinje 10. jula

Suđenje glumcu Aleku Boldvinu za ubistvo iz nehata zakazano je za 10. jul, presudio je sudija iz Novog Meksika.
Suđenje Aleku Boldvinu za ubistvo iz nehata počinje 10. jula
Foto: Beta/AP
Boldvinu će se suditi za smrtonosno pucanje na kamermanku Halinu Hačins 2021. dok je snimala vestern "Rust". Optužbe protiv Boldvina su već jednom odbačene.
 
Hačins je preminula kada je replika revolvera Colt.45 kojim je Boldvin vežbao u crkvi ispred Santa Fea ispalio živi metak koji je takođe ranio režisera Džoela Souzu.
Glavnoj rukovateljki oružjem filma "Rust" Hani Gutijerez sudi se zbog navodnog donošenja pravog metka na snimanje, i za ono što su tužioci nazvali "traljavim i neprofesionalnim" radom.
 
Rekla je policiji da je napunila Boldvinov pištolj pravim metkom, pomešavši ga sa lažnim.
Kao i Boldvin, Gutijerez se suočava sa optužbom za ubistvo iz nehata. Njeni advokati tvrde da je ona žrtveno jagnje zbog glumčevog zanemarivanja pravila o bezbednosti vatrenog oružja i haotične, niskobudžetne produkcije koja je ignorisala bezbednosne smernice industrije.
 
U ponedeljak, član ekipe "Rust" Ros Adijego rekao je porotnicima da Gutijerez i prvi pomoćnik direktora Dejv Hols nisu izvršili proveru bezbednosti vatrenog oružja. 
 
Hols je prošle godine sklopio sporazum o priznanju krivice i osuđen je za nesavesno korišćenje smrtonosnog oružja.
 
"Kretali smo se ludom brzinom", rekao je Adijego, dodajući da Gutijerez "nije bila tako profesionalna" kao drugi rekviziteri sa kojima je radio.
 
Boldvin je negirao odgovornost za smrt Hačinsonove.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.