Duma usvojila predlog zakona o stranim agentima

Ruska Duma je usvojila predlog zakona kojim se ruskim građanima i kompanijama uvodi potpuna zabrana postavljanja oglasa na svim portalima i društvenim mrežama stranih agenata.
Duma usvojila predlog zakona o stranim agentima
Foto: Pixabay
Zabranjeno je i svako reklamiranja tih portala i mreža, objavio je Tass.
 
Predlog zakona je Državnoj dumi podnela grupa poslanika, na čelu sa predsednikom parlamenta Vjačeslavom Volodinom.
Zakon utvrđuje da strani agenti podležu ograničenjima i zabranama objavljivanja reklamnih sadržaja i oglašavanja. Volodin je objasnio da se to odnosi na bilo koju platformu - veb sajtove, blogove i društvene mreže.
Prema njegovim rečima, bilo je neophodno prekinuti praksu da strani agenti dobijaju prihode od reklama, iako "ne kriju da doniraju sredstva Oružanim snagama Ukrajine, koje ubijaju vojnike, oficire i civile" Rusije.
 
Za nepoštovanje ograničenja utvrđenih zakonom o stranim agentima predviđena je kazna za građane u iznosu do 50.000 rubalja, a za pravna lica do 500.000 rubalja.
  • Darkoni

    01.03.2024 09:48
    Slušam juče emisiju DLZ . Gost je Rus , opozicionar koji živi u Srbiji. Voditelj pita da li se ikada desilo da u Rusiji u nekom gradu pobedi opozicija. - Jeste jednom. Novi gradonačelnik je odmah sproveden u zatvor.
  • Zare

    29.02.2024 20:07
    Isto tako u Srbiji treba zabraniti sve platforme i potkastove koji propagiraju ruske interese u ratu protiv Ukrajine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Uhapšen bivši zamenik ministra odbrane Rusije

Bivši zamenik ruskog ministra odbrane, general Dmitrij Bulgakov, uhapšen je zbog sumnje na korupciju, izjavila je za agenciju RIA novosti predstavnica Istražnog komiteta Svetlana Petrenko.

EU produžila mandat Lajčaku do 31. januara

Savet EU usvojio je odluku o produžetku mandata specijalnom izaslaniku EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavu Lajčaku do 31. januara 2025. godine.