Šest beba umrlo od gladi u Gazi

Šest beba umrlo je u bolnici Kamal Advan i u medicinskom kompleksu Al Šifa u severnom pojasu Gaze zbog teške neuhranjenosti, kao posledica blokade koju je Izrael uveo regionu.
Šest beba umrlo od gladi u Gazi
Foto: Beta/AP (Ilustracija)
Medicinski izvori potvrdili su smrt četiri bebe u bolnici Kamal Advan, dodajući da je još sedam u kritičnom stanju, zbog nedostatka pijaće vode i hrane, prenela je WAFA.
 
Pored toga, dve bebe su preminule zbog neuhranjenosti u medicinskom kompleksu Al Šifa, najvećoj zdravstvenoj ustanovi u opkoljenoj enklavi.
Prošle nedelje, Globalni nutricionistički klaster je dokumentovao nagli porast neuhranjenosti među decom, trudnicama i dojiljama u Pojasu Gaze, što predstavlja ozbiljnu pretnju po njihovo zdravlje.
Dok izraelska agresija na Pojas Gaze ulazi u 21. nedelju, hrana i čista voda postali su gotovo nedostupni većini ljudi, što je dovelo do brzog širenja brojnih bolesti i do velikog pada imuniteta, pogotovo žena i dece.
 
Izveštaj "Ranjivost u pogledu ishrane i analiza situacije" pokazuje da je situacija posebno alarmantna u severnom pojasu Gaze, koji je nedeljama potpuno odsečen od humanitarne pomoći.
  • Mad Hatter

    29.02.2024 11:09
    Realista,

    Hamas ja samo izgovor za etnicko ciscenje i genocid dok netanjahu & Co lepo ubiru zaradu od rata.
  • Nedžo iz Mojkovac

    29.02.2024 08:58
    Izrael
    Ono što jeste činjenica, je to da je Izrael postao najprezrenija država na svetu.
    Milijarde ljudi na zemaljskoj kugli je naprosto zgroženo monstruozni postupcima izraelskog apartheid i genocidnog režima.
  • Realista

    29.02.2024 08:50
    posledice
    Sve se to ne bi desilo da teroristi hamasa nisu divljali u krvavom piru i da su se ranije predali.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.