Šest beba umrlo od gladi u Gazi

Šest beba umrlo je u bolnici Kamal Advan i u medicinskom kompleksu Al Šifa u severnom pojasu Gaze zbog teške neuhranjenosti, kao posledica blokade koju je Izrael uveo regionu.
Šest beba umrlo od gladi u Gazi
Foto: Beta/AP (Ilustracija)
Medicinski izvori potvrdili su smrt četiri bebe u bolnici Kamal Advan, dodajući da je još sedam u kritičnom stanju, zbog nedostatka pijaće vode i hrane, prenela je WAFA.
 
Pored toga, dve bebe su preminule zbog neuhranjenosti u medicinskom kompleksu Al Šifa, najvećoj zdravstvenoj ustanovi u opkoljenoj enklavi.
Prošle nedelje, Globalni nutricionistički klaster je dokumentovao nagli porast neuhranjenosti među decom, trudnicama i dojiljama u Pojasu Gaze, što predstavlja ozbiljnu pretnju po njihovo zdravlje.
Dok izraelska agresija na Pojas Gaze ulazi u 21. nedelju, hrana i čista voda postali su gotovo nedostupni većini ljudi, što je dovelo do brzog širenja brojnih bolesti i do velikog pada imuniteta, pogotovo žena i dece.
 
Izveštaj "Ranjivost u pogledu ishrane i analiza situacije" pokazuje da je situacija posebno alarmantna u severnom pojasu Gaze, koji je nedeljama potpuno odsečen od humanitarne pomoći.
  • Mad Hatter

    29.02.2024 11:09
    Realista,

    Hamas ja samo izgovor za etnicko ciscenje i genocid dok netanjahu & Co lepo ubiru zaradu od rata.
  • Nedžo iz Mojkovac

    29.02.2024 08:58
    Izrael
    Ono što jeste činjenica, je to da je Izrael postao najprezrenija država na svetu.
    Milijarde ljudi na zemaljskoj kugli je naprosto zgroženo monstruozni postupcima izraelskog apartheid i genocidnog režima.
  • Realista

    29.02.2024 08:50
    posledice
    Sve se to ne bi desilo da teroristi hamasa nisu divljali u krvavom piru i da su se ranije predali.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Uhapšen bivši zamenik ministra odbrane Rusije

Bivši zamenik ruskog ministra odbrane, general Dmitrij Bulgakov, uhapšen je zbog sumnje na korupciju, izjavila je za agenciju RIA novosti predstavnica Istražnog komiteta Svetlana Petrenko.

EU produžila mandat Lajčaku do 31. januara

Savet EU usvojio je odluku o produžetku mandata specijalnom izaslaniku EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavu Lajčaku do 31. januara 2025. godine.