Borelj: Užasnut sam vestima o još jednom pokolju u Gazi, ozbiljno kršenje međunarodnog prava

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj poručio je danas da "užasnut vestima o još jednom pokolju" na severu Gaze u kojem su stradali Palestinci koji su čekali pomoć.

"Užasnut sam vestima o još jednom pokolju civila u Gazi koji očajnički traže humanitarnu pomoć. Ove smrti su potpuno neprihvatljive", napisao je Borelj na društvenoj mreži "X".

Dodao je da oduzimanje hrane ljudima predstavlja "ozbiljno kršenje međunarodnog humanitarnog prava".
 
"Mora biti odobren nesmetan humanitarni pristup Gazi", naveo je Borelj.
Ranije juče, više od 100 osoba je stradalo, a više od 700 je povređeno u pucnjavi izraelske vojske na Palestince koji su čekali u redu za hranu, saopšteno je iz Hamasa.
 
Sa druge strane, izraelski zvaničnici tvrde da je veliki broj žrtava rezultat stampeda, a ne napada izraelske vojske. 
 
Iz IDF-a su, međutim, priznali da su njihovi pripadnici pucali na neke Palestince koji su krenuli prema vojnicima i tenku na kontrolnom punktu.
  • Zozon

    01.03.2024 14:33
    Pa ucinite nesto za Boga miloga,uvedite im sankcije,zabranite ulazak u EU njihovim politicarima,zamrznite im drzavnu i privatnu imovinu.Ima mera koliko hocete ali da li ima volje i htenja.Ili je sve to ostavljeno samo za Rusiju?
  • Darkoni

    01.03.2024 10:54
    Tako je Slobodan Milošević/Ivica Dačić i Vojislav Šešelj/Aleksandar Vučić koalicija huškala ljude na rat u Hrvatskoj, držali Sarajevo pod opsadom 4 godine,vršili teror nad Albanskim življem na Kosovu, pa kad su Srbi najureni sa svih tih teritorija i sve ratove i teritorije ratom izgubili, od tada traje 30 godina kuknjava zapad nas mrzi, mitomanije i jadni mi propagande. Tako i Putin i Iran izazvali raketni napad preko Hamasa na Izrael,a sad kmečanje. Šta ste tražili , to ste i dobili. Isto to će dobiti i Putin i to vam je tako. Samo polako.
  • Ma

    01.03.2024 09:55
    Da
    Uzasnuti smo, ali necemo da uvedemo sankcije Izraelu niti da ih kaznimo na bilo koji nacin jer je tako rekao tata iz Amerike.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet