Grupa maloletnika u Austriji mesecima silovala devojčicu, među njima i dečaci iz Srbije

Austrijska policija je saopštila da istražuju 17 osoba, većinom maloletnika, među kojima ima i državljana Srbije, zbog sumnje da su u Beču mesecima seksualno zlostavljali jednu 12-godišnju devojčicu.
Grupa maloletnika u Austriji mesecima silovala devojčicu, među njima i dečaci iz Srbije
Foto: Pixabay
Dvanaest osumnjičenih su maloletnici između 14 i 18 godina, jedan ima 19 godina, dvojica su mlađa od 14 godina što je donja starosna granica krivične odgovornosti, a preostala dvojica osumnjičenih su nepoznata.
Osumnjičeni su državljani Austrije, Turske, Sirije, Italije, Bugarske i Srbije, rekao je Florijan Finda, visoki zvaničnik policije u Beču.
Osumnjičeni su za seksualno zlostavljanje maloletnice od februara do juna 2023. godine.
 
Držali su je u garažama, svojim stanovima i na drugim mestima.
 
Devojčica i njena majka su tek u oktobru zlostavljanje prijavile policiji.
 
 
  • Неко тамо

    03.03.2024 01:12
    @ccc
    Бркаш типове криминала пријатељу. Код нас се најмање кажњавају мешетарске работе (то су Загорка и други из дотичне братије) док убице и силоватељи итекако завршавају иза решетака (и пре него што кажеш Рибникар, не, за тај случај ниједан европски систем не би имао одговор јер је у целој Европи успостављено да се испод 14 година не иде у затвор). Штавише Србија је од таквих типова углавном безбедна, на страну силовање које је убедљиво најтежи чин да се правилно растумачи, где ти је подједнака могућност да је случај стваран али и да је блеф.
  • w/e

    02.03.2024 14:46
    @Ccc
    Toliko se kaznjava kriminal da su slobodno delili sve po chat grupama. Kriminal u EU se cesto umesto kaznjavanja dekriminalizuje. U Srbiji, za razliku od EU, neces videti dilere kako slobodno nude svoje proizvode na sred ulice. Neces videti grupe maloletnika kako rade u 3 smene na stanicama za voz i metro. U Austriji se puna kazna dobija samo ako imas preko 21 god.

    U jeku Sirijske izbeglicke krize, koliko njih je kaznjeno? U Danskoj je npr. kaznjena maloletna devojka jer je koristila suzavac protiv silovatelja.

    Koliko ljudi je osudjeno za seksualno uznemiravanje i silovanja tokom novogodisnje noci 2015-16 u Kelnu? ~1300 prijava je bilo, uhapseno je 120 ljudi, a osudjeno svega desetak i to na novcane kazne, drustveno-korisni rad i zatvorske kazne max godinu ipo dana.

    Hoces neku drugu Evropsku zemlju? Svedska, Stockholm - broj 1 u silovanjima u Evropi. Resenje? Delili su narukvice na kojima pisu neke bezvezne poruke. Siguran sam da je tako jer "Kaznjavaju kriminal."

    Velika Britanija? Banalni slucajevi poput coveka koji je pusten na slobodu jer nije znao da je pedofilija protivzakonita, ili mozda milijarder koji je pao niz stepenice pa je slucajno pocinio silovanje?

    Ovakvih slucajeva ima na stotine.

    Da li je iko ikada oslobodjen optuzbi na osnovu ovakvih gluposti u Srbiji? Ako nista drugo u Srbiji ima policije na svakom cosku i ne postoje no-go zone u kojima drzava nema kontrolu. Ovakav totalni raspad drustva se ne desava, koliko god mrzeli Srbiju a voleli sve iz EU.
  • Antun Čupak

    02.03.2024 13:56
    Bog te mazo,al su brzi,posle dve godine hapse!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet