Bajden najavio učešće SAD-a u slanju humanitarne pomoći Gazi iz vazduha

Predsednik SAD Džo Bajden izjavio je da će se SAD "narednih dana" pridružiti partnerskim zemljama u slanju humanitarne pomoći Gazi puštanjem iz aviona.
Bajden najavio učešće SAD-a u slanju humanitarne pomoći Gazi iz vazduha
Foto: Beta/AP (Mahmoud Ess)
"Narednih dana pridružićemo se prijateljima u operacijama slanja humanitarne pomoći Gazi iz aviona", rekao je Bajden u Beloj kući prilikom prijema italijanske premijerke Đorđe Meloni.
On je to rekao dan pošto je najmanje 115 Palestinaca poginulo i više od 750 povređeno, prema Ministarstvu zdravlja u Gazi, u metežu nastalom dok su jurili ka kamionima sa humanitarnom pomoći i vatri koju su izraelski vojnici otvorili na njih.
Izrael je saopštio da su mnogi poginuli bili pregaženi u metežu vezanom za haos koji je nastao kada su izgladneli ljudi pohrlili ka kamionima sa pomoći i da su neki od izraelskih vojnika pucali na masu za koju su verovali da se kreće prema njima na preteći način. 
  • Branko

    02.03.2024 09:38
    On, i takvi kao on, su i uradili sve da dodje do ove katastrofe, a sada bi da operu ruke i obraz. Zasto ta zverstva ne osude javno u SB nego sprecavaju rezoluzije vetom? Zato sto su licemeri.
  • Loki

    02.03.2024 08:32
    Zanimljivo,Izraelcima salju oruzje a Palestincima humanitarnu pomoc.Samo je jedno trebalo,ne slati oruzje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet