Florida zabranjuje beskućnicima da spavaju na ulici

Američka savezna država Florida na putu je da usvoji zakon kojim se zabranjuje beskućnicima da spavaju na javnim mestima i traži od lokalnih vlasti da finansiraju kampove za beskućnike.
Florida zabranjuje beskućnicima da spavaju na ulici
Foto: Pixabay
Predstavnički dom Floride usvojio je zakon glasovima 82:26, a zakon je podržao i guverner Ron Desantis, koji je rekao da je to "način da se ta država bori protiv beskućništva i da se očuvaju ulice Floride čistim", preneo je Foks njuz.
 
"Nećemo da dozvolimo da Florida postane San Francisko, gde ima beskućnika gde god se okrenete", rekao je Desantis.
Zakon će, takođe, pomoći stanovnicima i vlasnicima firmi da traže od lokalnih zvaničnika da reše pitanje beskućnika, navodi medijska služba države Floride.
 
Očekuje se da će Senat Floride zakon usvojiti u ponedeljak.
Republikanac Sem Gerison iz Predstavničkog doma rekao je da cilj ovog zakona "nije da se totalno eliminiše problem beskućnika", ali je dodao da sadašnje inicijative za rešavanje ovog problema ne funkcionišu kako treba.
 
"Zakon nije usvojen da bismo sklonili te ljude iz vidokruga, izbacili iz glave. Naprotiv", rekao je Gerison.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet