Holandija ukida sirene za vazdušnu opasnost, upozorenja će građanima stizati na mobilni

Sirene za vazdušni napad u Holandiji biće ukinute sledeće godine, a građanima će stizati notifikacija na mobilni telefon NL-Alert, odlučila je odlazeća ministarka pravde Dilan Jesilgoz.
Holandija ukida sirene za vazdušnu opasnost, upozorenja će građanima stizati na mobilni
Foto: Pixabay
U pismu parlamentu navela je da su nacionalni sistemi sirena za vazdušnu opasnost, koji se testiraju svakog prvog ponedeljka u mesecu, od male koristi.
NL-Alert je mnogo jasnije upozorenje, sadrži konkretne podatke o vrsti opasnosti i ukazuje na to šta bi građani trebalo da rade, preneo je NL tajms.
Vladino upozorenje stizaće na telefone preko tornjeva za prenos podataka.
 
NL-Alert sada pokriva teritoriju od 92 odsto, pokazali su podaci iz 2023. godine, dok sirene za vazdušnu opasnost može da čuje 75 odsto ljudi i to "u najboljem slučaju", dodaje holandski list.
  • Hj

    03.03.2024 12:26
    Hj
    Bas su glupi! A sta ako nestane struje prilikom vremenske nepogode rata i sl.? Nikada se ovako nešto ne ukida kao i željeznica već se čuva i održava jer čoveku oduzmi samo struju sutra dan je u mračnom srednjem veku!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet