U bekstvu više od 30 godina: Potraga za bivšim članovima Frakcije crvene armije

Dve osobe su uhapšene tokom današnje potrage u Berlinu za bivšim pripadnicima raspuštene terorističke Frakcije crvene armije (RAF), saopštila je Državna kriminalistička policija Donje Saksonije.
U bekstvu više od 30 godina: Potraga za bivšim članovima Frakcije crvene armije
Foto: Pixabay
Navode da se trenutno proverava identitet uhapšenih.
 
Berlinska policija je ranije jutros saopštila da je sprovela akciju potrage za bivšim pripadnicima RAF-a, koji su u bekstvu više od 30 godina, Ernst-Folkerom Štaubom i Burkhardom Garvegom zbog pokušaja ubistva i pljački.
Na jednoj lokaciji tokom hapšenja bilo je pucnjave, ali nije bilo povređenih, rekla je portparolka policije. 
 
Operacija je počela oko 7.30 sati jutros, a učestvovalo je oko 130 policajaca.
Bivša pripadnica RAF-a Danijele Klete uhapšena je u ponedeljak u Berlinu. 
 
Ona je, kao i Štaub i Garveg, pripadala tzv. trećoj generaciji bivše levičarske ekstremističke terorističke organizacije RAF koja je raspuštena 1998. godine.
 
Pripadnici RAF-a ubili su tadašnjeg šefa Dojče banke Alfreda Herhauzena 1989. godine. 
 
RAF je decenijama, od osnivanja 1970, bio oličenje terora u Zapadnoj Nemačkoj. Klete, Štaub i Garveg su traženi zbog serije kasnijih pljački.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Uhapšen bivši zamenik ministra odbrane Rusije

Bivši zamenik ruskog ministra odbrane, general Dmitrij Bulgakov, uhapšen je zbog sumnje na korupciju, izjavila je za agenciju RIA novosti predstavnica Istražnog komiteta Svetlana Petrenko.

EU produžila mandat Lajčaku do 31. januara

Savet EU usvojio je odluku o produžetku mandata specijalnom izaslaniku EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavu Lajčaku do 31. januara 2025. godine.