Niki Hejli se povlači iz izborne trke u SAD

Kandidatkinja za predsedničku kandidaturu u SAD Niki Hejli saopštila je danas da će prekinuti svoju kampanju nakon niza poraza na predizborima širom zemlje u utorak.
Niki Hejli se povlači iz izborne trke u SAD
Foto: Beta/AP
Tako je ostavila bivšeg predsednika Donalda Trampa kao jedinog kandidata republikanaca za novembarske izbore.
 
Hejli, koja je bivša guvernerka američke savezne države Severne Karoline i bivša ambasadorka SAD u Ujedinjenim nacijama, bila je najistaknutiji Trampov suparnik za predsedničku kandidaturu.
Njen izlazak iz trke omogućiće Trampu da se u potpunosti fokusira na izborni revanš Bajdenu, u novembru.
 
Poraz Hejli u trci za nominaciju takođe označava udarac za one glasače i finansijere republikanaca koji su se oštro protivili Trampu i njegovim političkim idejama.
Ona je posebno bila popularna među umerenim i visoko-obrazovanim glasačima koji će, kako se smatra, imati ključnu ulogu na predsedničkim izborima.
 
Njene pristalice kažu da je Hejli premašila sva očekivanja time što je što je uopšte stigla do direktne borbe protiv Trampa.
 
Postoji bojazan da li će Tramp uspeti da ujedini podeljenu partiju.
 
Hejli je jasno stavila do znanja da ne želi da bude Trampova potpredsednica, niti da se kandiduje na listi neke treće partije.
  • Dušan Savić

    06.03.2024 14:03
    I gde su sada svi komentatori i bajni analitičari koji su pričali da Tramp neće proći ni stranački izbor???
    Eto koliko se Vi gospodo razumete u politiku i dešavanja. Malo šire gledajte i čitajte.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Tusk rekonstruisao vladu Poljske

Poljski premijer Donald Tusk danas je rekonstruisao vladu, u sklopu koje će dosadašnji koordinator specijalnih službi Tomaš Sjemonjak stupiti na dužnost ministra unutrašnjih poslova.