Tramp platio milionsku kauciju zbog klevete

Bivši amaerički predsednik Donald Tramp položio je kauciju od 91,63 miliona dolara da bi podneo žalbe na presudu za klevetu u slučaju I. Džin Kerol.
Sud u Njujorku je 26. januara Trampu naložio da isplati 83,3 miliona dolara odštete I. Džin Kerol, nakon što ga je optužila da joj je uništio reputaciju ugledne novinarke, negirajući da ju je silovao pre skoro tri decenije.
U januaru je savezna porota dodelila I. Džin Kerol 83,3 miliona dolara odštete kao rezultat Trampovih klevetničkih izjava u kojima je poricao da ju je silovao, rekavši da nije njegov tip, i optužujući je da je izmislila optužbe kako bi povećala prodaju svoje knjige.
Kerol neće preuzeti uloženju svotu tokom trajanja žalbe, navodi CNN.
  • w/e

    09.03.2024 11:32
    @mile
    Ne moze da utice na sudstvo? Od 9 sudija vrhovnog suda (the supreme court), troje je postavio Trump. To je inace dozivotna pozicija. Sem toga, na druge federalne sudove je postavio oko 250 sudija. Da li stvarno mislis da u zemlji u kojoj je korupcija legalizovana moze nesto da bude fer i nepristrasno?
  • mile

    09.03.2024 09:21
    To će im biti predsednik.Imaju sreće što ne može da utiče na sudstvo kao ovaj naš. Inače bi bilo svašta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Norveška povećava vojnu pomoć Ukrajini

Norveška će ove godine vojnu pomoć Ukrajini povećati za sedam milijardi kruna (oko 590 miliona evra), na 22 milijarde kruna (1,9 milijardi evra) - najavio je danas premijer Jonas Gar Store.

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.