Dojče ban tuži Sindikat vozača vozova zbog štrajkova

Nemački nacionalni železnički operater Dojče ban podneo je tužbu protiv Sindikata vozača vozova (GLD) kako bi zaustavio njegove nove štrajkove.

"Smatramo ove talase štrajkova za disproporcionalne. Oni ugrožavaju snabdevanje države i radimo sve što možemo u interesu naših mušterija da sprečimo ovaj štrajk", rekao je direktor za ljudske resurse Dojče bana, Martin Seil.

GLD je juče najavio šestu rundu štrajkova, povodom duge rasprave o radnom vremenu i plati, koja počinje danas izlaskom vozača teretnih vozova, a za njima će u utorak u jedan čas ujutru posao napustiti vozači putničkih vozova.
Iako su se iz Dojče bana žalili da je rok najave štrajka od 22 časa ranije suviše kratak, predsednik GLD Klaus Veselski je odgovorio da štrajk neće biti odložen.
 
"Nećemo reći do kad ćemo štrajkovati", kazao je Veselski, odbijajući da pojasni hoće li štrajk uticati na praznike.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet