Rusija zabranila ulazak u zemlju za još 227 Amerikanaca, među njima savetnik u ambasadi SAD u Srbiji

Rusija je danas objavila da je zabranila ulazak u zemlju za još 227 državljana SAD.
Rusija zabranila ulazak u zemlju za još 227 Amerikanaca, među njima savetnik u ambasadi SAD u Srbiji
Foto: Pixabay
Među njima su predstavnici izvršne vlasti, poslovne zajednice, medija i akademskih ustanova, uključujući savetnika u ambasadi SAD u Beogradu.
 
Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da "na obimne sankcije koje su američke vlasti masovno uvele ruskim građanima zbog podrške Kremlju i specijalnoj vojnoj operaciji" protiv Ukrajine, odgovara uvođenjem zabrane ulaska Amerikancima koji su "uključeni u razvoj, primenu i opravdavanje rusofobičnog kursa" američke administracije i onima koji su "direktno uključeni u antiruske poteze".
Navodi se da su na meti sankcija pojedinci poznati po "neprijateljskim napadima ili širenju izmišljotina i kleveta o spoljnoj i unutrašnjoj politici Rusije".
 
Uz ranije proglašavanje za nepoželjne niza američkih humanitarnih nevladinih organizacija, koje ambasada SAD u Moskvi koristi da regrutuje "agente uticaja", proširenje ruske "crne liste" ima za cilj, između ostalog, "da se Vašingtonu da do znanja da nijedan agresivan postupak neće proći bez kazne i odgovora", dodaje se u saopštenju ministarstva.
Među 227 Amerikanaca kojima je zabranjen ulazak u Rusiju su specijalni savetnik u američkom Stejt departmentu Derek Šole, viši savetnik u Stejt departmentu za politiku sankcija Majkl Kes-Entoni, portparol Stejt departmenta Metju Miler.
 
Ulazak u Rusiju je zabranjen i savetniku ambasadora SAD u Srbiji za pitanja opozicije Denisu Ibišbegoviću i stručnjaku za Balkan Edvardu Džozefu, predavaču na vašingtonskom univerzitetu Džons Hopkins i članu Međunarodnog savetodavnog komiteta Beogradskog centra za informacionu politiku.
  • @Realno

    15.03.2024 13:00
    Hvala ti što si sa nama podelio svoje iskustvo.
  • Realno

    15.03.2024 10:37
    @Zamenik zamenika
    Kad umres nisi ni svestan toga i nije ti teško. Teško je tvojima. Isto je i kada si glup.
  • Plaćač poreza

    15.03.2024 08:07
    E ako im još i Uzbekistan uvede zabranu ulaska, ovi ljudi su u velikom problemu :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.