Evropski parlament podnosi tužbu protiv Evropske komisije

Predsednica Evropskog parlamenta Roberta Metsola saopštila je da će EP do 25. marta podneti tužbu protiv Evropske komisije zbog odluke da krajem prošle godine odmrzne milijarde sredstava za Mađarsku.
Evropski parlament podnosi tužbu protiv Evropske komisije
Foto: Pixabay

Lideri političkih grupa u Evropskom parlamentu saglasili su se da pred Evropskim sudom pravde pokrenu postupak koji bi mogao da zakomplikuje kandidaturu Ursule fon der Lajen za drugi mandat na čelu Evropske komisije, prenosi Fajnenšel tajms.

Pokretanje postupaka podržale su sve velike stranke, uključujući Evropsku narodnu partiju (EPP), koja je prethodno podržala kandidaturu Fon der Lajenove.
Prošle nedelje, parlamentarni odbor za pravna pitanja podržao je predlog da se Evropska komisija izvede pred sud zbog kršenja obaveze da zaštiti novac poreskih obveznika od zloupotrebe.
 
Evropska komisija je krajem prošle godine odblokirala 10,2 milijarde evra zamrznutih sredstava EU namenjenih Budimpešti, koji su bili blokirani zbog zabrinutosti za ljudska prava i vladavinu zakona u toj zemlji.
  • Oskar

    16.03.2024 00:20
    koga oni to?
    Eh, za Madjarsku su zabrinuti bili zbog ljudskih prava i vladavinu zakona, a zbog Island-a nisu ni trepnuli. Sudtinske razlike bez!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet