Tramp: Ako ne budem izabran za predsednika, biće krvoprolića

Republikanski kandidat za predsedničke izbore Donald Tramp izjavio je na skupu u subotu da će biti "krvoprolića" po američku auto-industriju, ali i državu, ukoliko on izgubi na novembarskim izborima.
Tramp: Ako ne budem izabran za predsednika, biće krvoprolića
Foto: Beta/AP
Ova izjava je usledila nakon što je Tramp obećao da će uvesti "100 odsto carine" na automobile proizvedene izvan SAD, tvrdeći da će domaća proizvodnja automobila biti zaštićena samo ako on bude izabran, prenosi CNN.
 
"Stavićemo carinu od 100 odsto na svaki automobil koji nije sišao sa američke proizvodne linije i ti automobili neće moći da budu prodati ako budem izabran. Ako ne budem izabran, to će biti krvoproliće za celu zemlju", upozorio je Tramp na predizbornom skupu kandidata za senatora Bernija Morena u Ohaju.
Na pitanje na šta je konkretno mislio kada je rekao "krvoproliće", iz Trampove kampanje su rekli da se komentar odnosi na debatu o američkoj auto-industriji i ekonomiji, naveo je Rojters.
 
S druge strane, povodom Trampove izjave o "krvoproliću", portparol Bajdenovog izbornog štaba je osudio Trampov "ekstremizam" i njegovu, kako kaže, želju za osvetom i pretnje političkim nasiljem.
Pomažući u Morenovoj kampanji za senatora iz Ohaja, bivši predsednik poručio je da će on, a ne predsednik Bajden, štititi socijalnu sigurnost građana Amerike.
 
Tramp je iskoristio skup u Ohaju da održi svoj uobičajeni govor u kom je oštro oslikavao apokaliptičnu sliku Amerike ukoliko Bajden osvoji drugi mandat.
  • milicica

    17.03.2024 15:09
    e svasta
    Pa sta mislis ako svi budu tako obecavali i razmisljali i uvedu to isto ua vasu robu. Obecanje ludom radovanje. Zastita je jedna, ucena i neizvodljiva obecanja drugo.
  • Hipotalamus

    17.03.2024 14:04
    Najbolji
    Zaista je tesko pronaci iole smisleno objasnjenje zbog cega su dva "najbolja" kandidata za predsednika "najjace" drzave sveta Tramp i Bajden. Cini se da "neki" zele svetu bar jos 4 godine beznadja.
  • iguman

    17.03.2024 13:50
    Sezona opicenih predsednika traje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.