Francuska će tražiti od Rusije prekid vatre u Ukrajini za vreme Olimpijskih igara

Francuska će tražiti od Rusije da poštuje prekid vatre u Ukrajini za vreme Olimpijskih igara u Parizu ovog leta, izjavio je francuski predsednik Emanuel Makron za ukrajinsku televiziju.
On je istakao da će Francuska to uraditi u skladu sa duhom olimpijskog pokreta, prenosi Politiko.
 
Olimpijske igre u Parizu biće održane od 26. jula do 11. avgusta, a takmičiće se 10.500 sportista iz 206 zemalja.
Makron je rekao i da će Francuska poštovati odluku Međunarodno olimpijskog komiteta da dozvoli ruskim sportistima da se takmiče u individualnim sportovima pod neutralnom zastavom.
 
"Naravno, pažljivo ćemo pratiti njihove nastupe, kako niko ne bi iskoristio sportiste u ovoj situaciji“, kazao je Makron.
Francuski predsednik se osvrnuo i na ruske predsedničke izbore, na kojima se očekuje da će predsednik Vladimir Putin obezbediti peti mandat na vlasti, a upitan da li će priznati rezultat izbora, nije dao direktan odgovor.
 
"Pitanje je kako da sagledamo situaciju i da li sami sebi da damo odgovor", rekao je Makron i dodao da se Rusija može smatrati "imperijalističkom zemljom i autoritarnim režimom“ koji ubija političke protivnike i ratuje protiv suseda.
  • Predrag

    18.03.2024 19:13
    Ako od Rusa traže primirje moraju da im obezbede učešće na OI kao znak mira i sporta.
  • Djura

    18.03.2024 14:44
    Mali se pogubio
  • Ilija

    18.03.2024 12:46
    Francuzi su doneli mir i blagostanje u Libiju i Siriju. Zahvaljujuci njima, tamo sad cveta cvece. Makron se trudi da taj model donese i u Ukrajinu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet