Postignut dogovor: Sankcije EU odgovornima za smrt Navaljnog i Hamasu

Ministri spoljnih poslova država članica EU postigli su politički dogovor o sankcijama protiv izraelskih doseljenika koji napadaju Palestince na Zapadnoj obali, kao i o sankcijama protiv Hamasa.
Postignut dogovor: Sankcije EU odgovornima za smrt Navaljnog i Hamasu
Foto: Pixabay
Ministri su se takođe složili oko sankcija za osobe i organizacije koja su odgovorne za smrt ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog.
 
"Postignut je čvrst kompromis i nadam se da ćemo nastaviti da radimo dok se definitivno ne usvoje sankcije protiv nasilnih doseljenika, ali imamo politički dogovor", rekao je visoki predstavnik EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozep Borel nakon sastanka ministara spoljnih poslova država članica Evropske unije.
To je prvi put da su članice EU postigle konsenzus o sankcionisanju nasilnih izraelskih doseljenika koji maltretiraju Palestince na Zapadnoj obali.
 
Sankcije uključuju zabranu ulaska i zamrzavanje imovine u EU. Dogovorene su dodatne sankcije protiv Hamasa, rekao je Borel ne iznoseći pojedinosti. On je naveo da su dogovorene i sankcije za odgovorne za smrt Navaljnog.
"Dogovorili smo sankcije za one koji su odgovorni za ubistvo Alekseja Navaljnog, za 30 pojedinaca i pravnih lica", rekao je Borel.
 
Na sastanku je bilo reči o korišćenju profita od zamrznute ruske imovine za pomoć Ukrajini.
 
"Mislim da postoji snažna podrška da se ti prihodi koriste za podršku Ukrajini, iako ima zemalja koje žele da razjasne još neke pojedinosti", rekao je Borel, dodajući kako je sada potreban konkretan predlog o kom bi se razgovaralo.
  • milicica

    19.03.2024 13:29
    demokratija na delu
    Kadija te tuzi kadija ti sudi a koga briga za istinu jer istina sam ja
  • Lucifer

    19.03.2024 11:35
    Zaboravili su srpsku opoziciju pa da teatar apsurda bude potpun.
  • TwinMos

    19.03.2024 08:32
    Eu bednici! Uvek i nepogresivo na strani zla!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.