Tramp: Jevreji koji glasaju za demokrate mrze Izrael i svoju religiju

Bivši predsednik SAD Donald Tramp optužio je danas Jevreje koji glasaju za Demokratsku stranku da mrze Izrael i svoju religiju.
Tramp: Jevreji koji glasaju za demokrate mrze Izrael i svoju religiju
Foto: Beta/AP
On je to rekao u jednom intervjuu upitan da prokomentariše sve glasnije kritike demokrata upućene izraelskom premijeru Benjaminu Netanjahuu zbog napada na Gazu i velikog broja civilnih žrtava.
 
"Zapravo mislim da mrze Izrael. A Demokratska partija mrzi Izrael. Svaki Jevrejin koji glasa za demokrate mrzi svoju religiju. Mrze sve u vezi sa Izraelom i treba da se stide sebe jer će Izrael biti uništen", naveo je Tramp.
Iako još nije zvanično, Tramp će verovatno biti kandidat za predsednika SAD ispred Republikanske stranke.
 
Ovo je izazvalo burne reakcije Bele kuće, tima predsednika Džozefa Bajdena i jevrejskih lidera.
Portparol Bele kuće Endrju Bejts ocenio je ove komentare kao "podlu i bezobraznu antisemitsku retoriku" bez pominjanja Trampa po imenu.
 
Portparol Bajdenovog tima Džejms Singer rekao je da je Tramp jedini koji treba da se stidi.
 
"Tramp će ponovo izgubiti ovog novembra jer je Amerikancima muka od njegove mržnje, napada i ekstremnosti", naveo je on.
  • Pićuka

    19.03.2024 16:40
    Kakve veze imaju država i religija sa političkim izborima? Država se kreira prema željama građana. "Vlast" se menja, država ostaje a izbor religije je po rođenju, samo za idiote. Religija je manufaktura i stvar izbora a vera je ozbiljna stvar, samo za zrelog čoveka. Po rođenju suđenji su ti samo roditelji. Na nečiju radost a na nečiju nesreću.
  • Jovo

    19.03.2024 14:50
    Mi smo u zabavište govorili ko plače umrla mu mama. To je Trampov nivo.
  • Неко тамо

    19.03.2024 13:16
    @Ankete
    Џабе излазност кад имају колегијум изборника, ту свакаква муфљузарења могу лако да се воде.
    Бајден им је тренутно боља марионета, Трамп је за својих 4 година испао превише пргав и због тога ће да се својски потруде да га склоне у ћорку.
    За нас је боље Бајден да победи јер ће Америка све више и више да слаби.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.