Vučić čestitao Putinu pobedu na predsedničkim izborima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas pismom čestitao Vladimiru Putinu pobedu na predsedničkim izborima u Rusiji.
Vučić čestitao Putinu pobedu na predsedničkim izborima
Foto: 021.rs
Vučić je na Instagramu objavio fotografiju sa ruskim ambasadorom Aleksandrom Bocan-Harčenkom kome je, kako je napisao, uručio pismo za Putina.
 
"U pismu sam pored čestitki za izbornu pobedu, objasnio težinu situacije sa kojom se srpski narod na Kosovu i Metohiji suočava, značajnim političkim izazovima koji se pred Srbijom nalaze, uz zahvalnost Ruskoj Federaciji na podršci koju pruža teritorijalnom integritetu Srbije", napisao je predsednik Srbije.
On je razgovarao sa ruskim ambasadorom dva dana nakon što su u Rusiji završeni predsednički izbori na kojima je Putin pobedio sa više od 87 odsto glasova.
Za predsednika Putina je u Beogradu glasalo 10,8 odsto državljana te zemlje koji su izašli na ruske predsedničke izbore, pokazali su jučerašnji zvanični rezultati glasanja.
 
Od 3.824 važećih listića, za Putina je glasalo 512 birača (10,8 odsto), a najviše glasova dobio je zamenik predsednika donjeg doma ruskog parlamenta Vladislav Davankov, iz stranke Novi ljudi - 3.185 (67,4 odsto).
  • Particulare matter

    20.03.2024 17:12
    Vučić bi da bude Putin Balkana. Ali neće moći. Zaglavljen u prošlom veku. Uvek na pogrešnoj strani. Čovek mrzitelj ne može da bude stvaralac, samo rušitelj.
  • Rusofil Pera

    19.03.2024 22:17
    Koja demagogija
    "Vučić čestitao Putinu pobedu na predsedničkim izborima.."
    - A jel' u čestitki pomenuo municiju za Ukrajinu !?
  • Ioko

    19.03.2024 21:48
    Kako može izgubiti izbore onaj koji broji glasove?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.